Integratieve Ontspanningsmassage
 

Intergatieve ontspanningsmassage bestaande uit een 3-tal technieken, die per techniek als een behandeling ingezet kunnen worden.

Integratieve massage is een mix van 3 technieken, namelijk: 

 

Intuitieve massage: een rustige massage bestaande uit verschillende massagetechnieken zoals: strijkingen (effleurage), kneden(pétrissage), ritmische slagen (tapotage), maar ook eventueel losmaken van het bindweefsel (fricties). Dit alles in een ontspannende sfeer, warme olie, verwarmd bed, geuraroma en een achtergrondmuziekje. 

 

Dynamische massage: ook wel pulsing genoemd. Is een techniek waarbij de dieper liggende spieren in beweging worden gebracht d.m.v. rekken, strekken, wiegen en pulsende bewegingen. Deze vorm van massage zorgt voor het losmaken van spieren die al langere tijd geblokkeerd zijn. Je wordt daarnaast als het ware uit je comfortzone getrokken, wat zeer ontspannen kan werken. (als aparte behandeling is het niet perse noodzakelijk uit te kleden en kan zonder massage worden gegeven)

 

Polariteitenmassage: bij deze techniek wordt de energie in het lichaam verdeeld en weer in balans gebracht. Een fijne en rustige techniek die veel ontspanning en verlichting geeft. Polariteiten zijn te vergelijken met min en plus punten die aan energie in het lichaam aanwezig is. Hier wordt op afgestemd en in balans gebracht. Dit is goed voor een goede doorstroming van het lichaam. Je zult je na afloop energieker voelen en weer lekker in je vel.  Zo kan een polariteit aanleggen op het lichaam ook fijn werken aan het eind van een massage, zodat alle energieën weer in balans worden gebracht en je weer terug keer in het hier en nu.  (als aparte behandeling is het niet perse noodzakelijk uit te kleden en kan zonder massage worden gegeven)

 

Het hele scala van bovenstaande massagetechnieken tezamen word geintegreed tot een "cocktail",  ofwel de integratieve ontspanningsmassage.

Alle vormen kunnen afzonderlijk toegepast worden. Je krijgt dan een intuïtieve, dynamische of polariteiten behandeling. Daarnaast geldt voor iedere massage, afstemming op een ieders individuele wensen en behoeftes. 

 

Belangrijk om te weten:

 

 

- Het drinken van water bevordert de afvoer van de afvalstoffen, die tijdens de massage geactiveerd worden.Drink daarom na een massage altijd nog wat extra water.  

Het drinken van water is gezond, helpt bij het verlichtten van hoofdpijn en afvallen. Doorgaans is het goed om dagelijks 1,5 tot 2 liter water te drinken. 

En dan bedoel ik "puur"water, geen thee, koffie of andere dranken. Alcohol en koffie en zwarte thee onttrekken namelijk ook vocht uit het lichaam. Ons lichaam bestaat uit een groot deel uit water en vandaar dat water gezond voor ons is. Voor de darmen: begin de dag met 2 glaasjes lauw water. Hiermee worden de darmen op gang gebracht. je zult ook als je regelmatig veel water drinkt gaan voelen dat je, je steeds lekkerder gaat voelen en meer energie gaat krijgen. 

- Probeer na iedere behandeling wat rust in te lassen. Zodat het effect van een behandeling zijn werk kan doen. En je even tot jezelf kunt keren. Je lichaam zal je er dankbaar voor zijn. 

 

Voor alle behandelingen geldt: 

 

Heilzaam bij: 

Rug-, schouder- en nekklachten, ondersteunend bij overspannenheid, stress en burn-out, geeft verlichting bij spierpijn, reuma en jicht, stimuleert het immuunsysteem werkt ontgiftend, spijsvertering bevorderend afvoerend en ontspannend, verbetering bij slaapproblemen, emotionele klachten verminderen, activeert het zelfherstellingsvermogen van het lichaam, brengt je in balans, goed voor de huid en werkt ten alle tijden preventief